Donderdagavond heeft burgemeester Ward Kennes en schepen van sport Walter Van Baelen de symbolische eerste steen gelegd van de nieuwe ruiterhal voor LRV Kasterlee.  In 1947 is de allereerste Kastelse ruiterclub ontstaan, LRV De Lustige Dravers Kasterlee. In 2015 telt de club 76 leden, zowel rijdende als niet-rijdende leden. Ze hebben een groot oefenterrein aan de Boekweitbaan.

In de wintermaanden kunnen ze moeilijk trainen door vriesweer, sneeuw of zware regenval. Het niveau stijgt en daardoor zijn er extra trainingen noodzakelijk. Sinds 2006 kunnen ze geen overdekte hal meer huren in de eigen gemeente en moesten ze uitwijken naar Manege De Rietbeemden in Geel om hun wekelijkse trainingen te organiseren. Deze hal kunnen ze maar een beperkt aantal uren huren.

Dankzij een financiële ondersteuning van 125.000 euro van het gemeentebestuur Kasterlee, de inzet van hun eigen middelen en personeel kunnen zij een eigen ruiterhal op hun terreinen plaatsen. Hiervoor heeft de gemeente via een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) de nodige planologische voorwaarden gecreëerd.  Foto's Jo Stoop / NNieuws.