Op vrijdag 27 januari wordt de eerste steen gelegd van de conciërgewoning van Sint Aloysius (Kollegestraat 15, Geel 014 56 26 50). Deze eerste steenlegging is (voorlopig) de laatste in de rij op deze locatie.

De bestaande sporthal op de speelplaats wordt uitgebreid met een kleedruimte en een vaklokaal en boven zal er een woning komen voor de nieuwe conciërge.

De jongeren van het departement Hout-Bouw van Sint Jozef en de leerlingen van Sint Aloysius zullen voor een interessant openingsmoment zorgen. Deze bouwwerken zullen trouwens grotendeels (op gespecialiseerde zaken na) in eigen beheer gebeuren door de jongeren van de eigen bouwafdeling.

Parkeren kan aan sporthal De Doelen ( ingang via Schuttershof)

Sint Aloysius maakt zich zo stilaan maar zeker klaar om op 1 september 2017 ook de leerlingen en het personeel van 't Peperstraatje te ontvangen. Na 97 jaar ( 1920!) wordt deze locatie verlaten.

In Geel zullen alle leerlingen van 12 jaar die voor KOGEKA kiezen op één vestigingsplaats van de scholengemeenschap terecht komen, namelijk op Sint Aloysius.

De school wordt dan een echte middenschool met alle richtingen die vroeger in de twee scholen bestonden. In Geel zal de tijd van de "kleine vakschool" en "het college" voorbij zijn! Sint Aloysius wordt geen mastodont of grote school, want alleen jongeren van 12 tot 14 zullen in de school terecht komen.

De scholengemeenschap KOGEKA hoopt zo dat er ook aan een betere studieoriëntering kan gedaan worden. Na twee jaar kunnen deze jongeren in Geel kiezen voor Sint Jozef, Sint Maria of het Sint Dimpnacollege.

In Kasterlee zal de KOGEKA-school van het SMIK (Sancta Maria Kasterlee) nog wel een zesjarige school blijven. Ook daar wordt volop gewerkt aan fonkelnieuwe gebouwen.

Meer info: www.kogeka.be bij "Nieuws" of bij technisch directeur Geert Hendrickx (0491 37 56 13) of bij de directie van Sint Aloysius (Gilberte Peeters 0498 42 10 72) of 't Peperstraatje (Nicole Boonen 0494 68 97 11)

Samen met de leerlingen van bouw SJG leggen we de 1ste steen voor de uitbreiding van de sporthal in Sint Aloysius. 

Alles vangt aan te 11.30 u.

Aansluitend receptie op de werf met een hapje en een drankje.