Dinsdagvoormiddag mocht OCMW-voorzitter Fons Michiels (CD&V) de eerste steen leggen van de sociale economiecampus Spiegelfabriek aan de Lierseweg 136.Symbolisch werd als eerste steen een reuze 'legosteen' gelegd.



Het plan om deze site aan te kopen en een uitbreiding van de kringwinkel te realiseren, is niet nieuw.  Het plan dateert al van begin 2000 en kadert in de intensieve tewerkstellingspolitiek die het Herentalse OCMW wil voeren.

Fons Michiels : 'De atelier- en opleidingsinitiatieven die het OCMW al dan
niet in eigen beheer of in nauwe samenwerking met de naburige OCMW’s heeft uitgebouwd, zullen een plaatsje krijgen op de campus :

- de openbare computerruimte ’t Peeseeke krijgt een stek op het gelijkvloers
- daarnaast is er op de benedenverdieping ook ruimte voorzien voor een sociale kruidenier, een opleidingsruimte en een polyvalente ontmoetingsruimte
- op de eerste verdieping heeft het OCMW lokalen voorbehouden om de werking van Travoo te kunnen voortzetten. Een van deze lokalen is een nieuwe leskeuken die we ook zoveel mogelijk willen openstellen voor andere organisaties die bijv. cursussen rond gezonde voeding willen
uitbouwen.

Ten slotte beschikt het OCMW momenteel nog over een 200 m² ruimte die we ter beschikking willen stellen van organisaties die ook werkzaam zijn op het vlak van sociale economie en/of sociale tewerkstelling. Wellicht zal een van de weken hierover een definitieve beslissing genomen worden', aldus Fons Michiels.

Symbolisch werd als eerste steen van de Campus Spiegelfabriek een
reuze legosteen gelegd.  De Kringwinkel is een zaak net als Lego “van mensen en dingen”.

De opening is voorzien begin 2012. Aannemer De Peuter uit Herentals bouwt de campus.

Op de foto : Fons Michiels, Dirk Ceulemans en Bruno Dekoning /MT/ Nnieuws.