De concessie voor de zeven loten voor eetkramen in Postel levert de komende vijf jaar jaarlijks 165 111 euro op voor de gemeentekas. De openbare biedingen bereikten hiermee een gelijkaardig eindresultaat als de vorige concessie. Op 4 april openen de nieuwe eetkramen voor het eerst de deuren. Er komt een mix van bestaande uitbaters en nieuwelingen. Het gemeentebestuur wenst alle uitbaters veel succes.

De omgeving van de abdij van Postel blijft bijzonder populair voor het uitbaten van een eetkraampje. Tot 27 januari kon iedereen die een eet- of ijskraampje wilde uitbaten een bod indienen voor een standplaats. In totaal liepen er dertien biedingen binnen voor de zeven loten. Na de eerste ronde was een recht van hoger bod voorzien wanneer er kleine verschillen bestonden tussen de hoogste biedingen voor een bepaalde standplaats.

Wie uiteindelijk voor een bepaalde standplaats het hoogste bedrag bood, mag op deze plek vier jaar lang een eetkraam uitbaten. Dankzij de anonieme procedure en de openbare oproep, kreeg elke geïnteresseerde een eerlijke kans. De jaarprijzen van de toegewezen loten variëren tussen 14.585 (lot 3) en 29 590 euro (lot 5).

Propere locatie
Vooraleer alle uitbaters hun plaatsen op 4 april innemen, voert het gemeentebestuur nog enkele aanpassingswerken uit in de zone.