Vrijdag asfalteerde de aannemer de Poederleeseweg (N153) in Herentals verder (foto's). Eind volgende week zullen de werken klaar zijn. Meteen daarna, op maandag 19 mei,  start de laatste fase van het grote herinrichtingsproject van de N153. Vanaf dan bevindt de werf zich in het centrum van Poederlee. Aangezien Aquafin daar extra werken zal uitvoeren aan de riolen, zal de laatste fase 3 weken duren.

Dat is langer dan eerder aangekondigd.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) begon met de herinrichting van de N153 tussen Poederlee en Herentals  in september vorig jaar. Het wegdek van de gewestweg werd intussen helemaal vernieuwd. Op het kruispunt met de Olympiadelaan in Herentals kwamen er verkeerslichten en de aansluiting van de Vorselaarsebaan op de Olympiadelaan werd heringericht. Op het kruispunt Sassenhout in Vorselaar werd de voetgangers- en fietsersinfrastructuur vernieuwd.

Werf in centrum Poederlee

In de laatste fase wordt in Poederlee nog zo’n 350 meter van de N153 heraangelegd. De wegfundering en de asfaltverharding worden volledig vernieuwd. Zoals AWV eerder aankondigde, zullen die werken een week duren. Aquafin is echter genoodzaakt om bijkomende werken uit te voeren aan de inspectieputten van de riolering. Daardoor zullen de werken in Poederlee in totaal zeker 3 weken in beslag nemen.

Grote omleiding

Tijdens de werken in Poederlee zal het kruispunt van de Herentalsesteenweg (N153) en de Lichtaartsesteenweg (N134) onderbroken zijn en volgt het doorgaande verkeer een grote omleiding:

  • Het verkeer richting Herentals rijdt via de E34, afrit Turnhout (24) en volgt vanuit Kasterlee de bestaande bewegwijzering.
  • Het verkeer richting Lille/Malle/E34 wordt vanaf de ovonde in Herentals omgeleid via Lichtaart, Kasterlee, Turnhout en de E34 (afrit 21).

Fietsers en voetgangers hebben altijd een doorgang bij de werf.

Extra aandacht voor de bereikbaarheid van de handelaars tijdens de werken

AWV en de aannemersfirma doen extra inspanningen om de winkels zo goed mogelijk bereikbaar te houden tijdens de werken, zeker tijdens de speciale actiedagen van eind mei/begin juni. Handelaars en bedrijfsleiders met vragen kunnen ook altijd terecht bij de bereikbaarheidsadviseur die AWV voor de werken op de N153 heeft aangesteld: bij Johan Van Loon van Unizo (ook wie geen lid is van Unizo mag hem contacteren!): johan.vanloon@unizo.be, 03 213 92 55.