Schriek of VC Herentals, één van deze ploegen speelt volgend jaar in vierde nationale.  Dat beide ploegen over tal van kwaliteiten beschikken bewezen ze meermaals in de afgelopen seizoen.  Ondanks de zes op zes van VCH in de competitie tegen Schriek begonnen beide ploegen deze dubbele confrontatie opnieuw van nul.  De bezoekers konden in deze uiterst belangrijke heenwedstrijd alvast niet rekenen op Vervoort, Van Bouwel, De Swert en Robin Mariën.

Beide elftallen begonnen afwachtend aan de eerste helft.  Schriek opende de debatten via een voorzet van Dilliën maar Van Den Broeck besloot onbesuisd over.   Na een kwartier kon Van De Kerckhof daar een vrijschop in de grijparmen van Verelst tegenover stellen.  Een minuutje later prikte diezelfde Van De Kerckhof een afvallende bal een metertje naast doel.  Tien minuten voor de pauze ontbond de snelle Dilliën zijn duivels.  Hij ging op snelheid voorbij zijn bewaker en bracht Schriek met een gekruist schot op 1-0. Een vrije trap van Van De Kerckhof was het enige antwoord van Herentals in een matige eerste helft.

De eerste kans in de tweede helft kwam op naam van de bezoekers wanneer een poging van Van Leerdam afwijkt op een lokale verdediger maar doelman Verelst kon in twee tijden redding brengen.   Herentals kwam goed weg na een kopbal van Van Vlasselaer die maar rakelings naast het kader verdween.  De bezoekers konden daar weinig of niets tegenover  stellen en moest lijdzaam toezien hoe Verschaeren op de counter de thuisploeg op 2-0 bracht.

Ook nadien bleven de kansen van Herentals erg beperkt, al moest Verelst wel twee keer alles uit de kast halen na pogingen van Vlaeymans en Van De Kerckhof.  Schriek kon de terugwedstrijd in de slotfase helemaal overbodig maken maar Dilliën kon tot twee keer toe niet afwerken.

Herentals leverde een erg zwakke prestatie af in deze finale tegen Schriek, wellicht de zwakste prestatie van het hele seizoen.  Het zal in de thuiswedstrijd uit een heel ander vaatje moeten tappen wil het deze situatie nog in zijn voordeel ombuigen.

In voetbal bestaan gelukkig nog mirakels.

Afspraak nu zondag om 15 op St.-Janneke. Alle supportrs op post.

VCH speelde met: Olieslagers Steven; Thomassen Martijn; Van Leerdam Ilja; Van Doninck Jelle; Mariën Niels; Van Der Schraelen Thomas; Van De Kerckhof Jeroen; Dillen Robbe; Vlaeymans Sam; Raeyaeckers Kai en Van De Weyer Dries.

Bank:  Dams Pieter; Verlinden Lode; Verlooy Jeff; Van den Bogaert Glenn;  Gele kaarten: Van Leerdam Ilja; Dillen Robbe; Thomassen Martijn

Doelpunten:  35e  Dilliën Steven  1 – 0 ;  73e Verschaeren Wesley  2 - 0.