U bent hier

Energiekermis startschot voor energieproject in Keirlandse Zillen en Egelsvennen

Mol | Neteland
16.05.2017 - 10.52u
Door: Mark Jaspers

De Molse Bouwmaatschappij streeft naar energiebesparingen bij huurders in Keirlandse Zillen en Egelsvennen. Energieambassadeurs die zelf in de wijken wonen, informeren en begeleiden de andere wijkbewoners. Samen focussen ze op verwarmen, verluchten en efficiënt gebruik van elektrische toestellen. Dit project wordt uitgewerkt in nauw overleg met het gemeentebestuur en het OCMW. Een Energiekermis op zondag 14 mei zorgde voor een feestelijk startschot.

Samen met de wijkbewoners aan de slag gaan om het energieverbruik te verminderen, dat is de doelstelling van het project 'Spaar mee voor een dikkere portemonnee!'. De Molse Bouwmaatschappij leidt enkele vrijwillige huurders op tot energieambassadeurs. De ambassadeurs zullen via persoonlijk contact andere bewoners informeren over verstandig verwarmen en verluchten maar ook over het gebruik van elektrische toestellen. Bewustmaking vormt immers een eerste stap in gedragsverandering.

Samenaankoop elektrische toestellen

Binnen het project organiseert de Molse Bouwmaatschappij ook een samenaankoop voor elektrische toestellen. Oude koelkasten, diepvriezers, wasmachines, ... zijn nefast voor het energieverbruik in vele gezinnen. Een samenaankoop van nieuwe energiezuinige toestellen maakt de investering haalbaar voor de huurders.

Feestelijk startschot met Energiekermis

Op 14 mei startte het project feestelijk gestart met een Energiekermis. Alle huurders van de wijken Keirlandse Zillen en Egelsvennen werden uitgenodigd om op een ludieke manier kennis te maken met het project. Huurders die zich ter plaatse inschreven voor het project kregen een energiebesparingspakket van de Energiesnoeiers. Alle huurders werden bovendien getrakteerd op een frietje.

Samenwerking partners

De Molse Bouwmaatschappij kent als eigenaar van de wijken de huurders en de mogelijke knelpunten. Ze zijn dan ook aanspreekpunt voor het project en de vrijwilligers. De duurzaamheidsambtenaar van de gemeente en de dienst energie van het OCMW ondersteunen het project. De provincie Antwerpen zorgt voor de klimaatsubsidie.

Meer info: Stephanie Van Eycken, 014 31 50 70, stephanie.vaneycken@molsebouwmaatschappij.be

imageMeer nieuws

Dries Mertens zorgt voor mooie bonus, maar Napoli vergeet Nice af te maken

Dries Mertens zorgt voor mooie bonus, maar Napoli vergeet Nice af te maken
Internationaal | Neteland | Vlaanderen 16.08.2017 - 22.55u

Elvis : 'It's now or never' zijn grootste hit

Elvis : 'It's now or never' zijn grootste hit
Internationaal 16.08.2017 - 21.15u

Nijlen zoekt energiemeesters

Nijlen zoekt energiemeesters
Neteland | Nijlen regio 16.08.2017 - 19.43u

Wie Wordt Mister Gay Belgium 2018 ?

Wie Wordt Mister Gay Belgium 2018 ?
Neteland | Vlaanderen 16.08.2017 - 19.40u

E313 : veel hinder door ongeval ter hoogte van Herentals-West

Herentals | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 16.08.2017 - 17.13u

Maïsdoolhof is open

Maïsdoolhof is open
Heist op den Berg | Neteland 16.08.2017 - 11.01u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto