Ben je of ken je een heldin in erfgoed? Komt jouw project in aanmerking voor de ERFGOEDPRIJS 2017 van de provincie Antwerpen ? Stel nu je heldendaad en kandideer voor de editie 2017.

De ERFGOEDPRIJS 2017 van de provincie Antwerpen bekroont jaarlijks een initiatief dat het rijke erfgoedverleden van onze provincie in de verf zet. Alle opmerkelijke erfgoedprojecten tussen januari 2016 en 31 maart 2017 komen in aanmerking.

Ook personen die in hun carrière, professioneel of als vrijwilliger, een opmerkelijk parcours in de erfgoedsector hebben gelopen maken een kans. De belangrijkste voorwaarde is een hechte band met de provincie Antwerpen. Kandidaten moeten er geboren zijn, wonen, werken of studeren.

Zij kunnen zich vanaf nu aanmelden tot en met 29 mei via 'Erfgoedprijs 2017' op www.provincieantwerpen.be.

Gedeputeerde voor Erfgoed Luk Lemmens is benieuwd naar de reacties: 'Sinds 1929 reikt de provincie Antwerpen de 'Prijs voor Geschiedenis en Volkskunde' uit. Vanaf 2017 gaan we voor de 'ERFGOEDPRIJS'.

Nu kun je kandideren met activiteiten in het brede erfgoeddomein: zowel cultureel, roerend als onroerend erfgoed, materieel als immaterieel erfgoed, geschiedenis, familie- als volkskunde, maar de prijs kan ook een bekroning zijn van een opgemerkte carrière in het erfgoeddomein. Als provincie ijveren we ervoor dat iedereen zich kan onderdompelen in de fascinerende erfgoedwereld. Ik doe hierbij een warme oproep naar personen met hun verenigingen om deel te nemen.'

Praktische info : Kandidaatstelling

De kandidaten vinden het inschrijvingsformulier, het reglement en het campagnebeeld voor de ERFGOEDPRIJS 2017 terug via deze link naar de provinciale webpagina's (www.provincieantwerpen.be –geef als zoekterm 'Erfgoedprijs 2017').

Uiterste indieningsdatum
Maandag 29 mei 2017 om 12.00 uur

Meer info:
www.provincieantwerpen.be – geef als zoekterm 'Erfgoedprijs 2017'