In Herentals werd zaterdag opnieuw een extra pagina geschreven in de rijke geschiedenis van de jumelage met de Nederlandse zusterstad Ijsselstein.

Wat een uitgebreide kennismaking moest worden tussen de nieuwe raadsleden van Herentals en Ijsselstein draaide uit op een overrompeling door de Ijsselsteiners. In de voormiddag kregen de Ijsselsteiners een presentatie van de werking van de stad Herentals. In de namiddag volgde een stadswandeling.

Het stadsbestuur had dus een prima programma uitgedokterd voor al die raadsleden maar het werd een 1-26. Aan Herentalse zijde tekenden o.m. burgemeester Jan Peeters (Sp.a) en de schepenen Anne-Mie Hendrickx (Sp.a) en Ingrid Ryken (CD&V) present. Voor heel wat Herentalse raadsleden kwam het bezoek op zaterdag blijkbaar te vroeg. Slechts 1 raadslid, Guy Verellen van N-VA, tekende present. Gelukkig had die de hoogdagen van de jumelage nog meegemaakt.

Europa stelt dan ook kordaat en terecht : 'Jumeleren/jumelage is een werkwoord'!

De sympathieke burgemeester van Ijsselstein liet het niet aan zijn hart komen. Kan gebeuren dacht drs. Patrick van den Brink en 'Herentals blijft een leuke stad'.