Deze zomer reizen meer dan 60 kunstwerken uit de collectie van de provincie Antwerpen naar Herentals. Drie locaties in de stad, op wandelafstand van elkaar, tonen telkens een twintigtal werken.

De Lakenhal presenteert schilderijen van onder meer Tom Liekens, Joris Ghekiere, Koen van den Broek, Bert De Beul, Frans Van Leemputten en Jan Kiemeneij.
In de leeszaal van het Stadsarchief staan beeldhouwwerken opgesteld van gerenommeerde kunstenaars als Paul Van Hoeydonck, Willy Kreitz, Remy Cornelissen en Henri Lannoye.
Atelier 79, een privé-initiatief even buiten het centrum, toont werk op papier van gevestigde namen Luc Tuymans, Panamarenko, Jef Geys, Fred Bervoets en Jef Van Grieken, naast foto's van jonge hedendaagse kunstenaars Michèle Matyn en Kan Kempenaers.
Verspreid over de openbare bibliotheek, de Begijnhofkerk Sint-Catherina en de Sint-Waldetrudiskerk zijn bovendien topwerken te ontdekken van Cindy Wright, Anton Cotteleer en Robert Van Dromme. Meer informatie: www.schaliken.be

De tentoonstelling Uitzicht loopt van 9 juli tot en met 23 augustus. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.

Het tentoonstellingsproject is een samenwerking tussen de provincie Antwerpen, de stad Herentals en cultuurcentrum 't Schaliken.