In mei, juni en juli bezochten naar schatting telkens zo’n 4000 liefhebbers en nieuwsgierigen de streekproducten- en ambachtenmarkt op het Geelse marktplein.

Op vraag van de enthousiaste standhouders en omliggende horecazaken organiseert het Geelse stadsbestuur een extra editie op woensdag 31 augustus.

Vertrouwde maar ook nieuwe standhouders stellen van 18u tot 22u hun lekkere producten voor, geven demonstraties van de ambacht die ze beheersen of organiseren workshops.

Horeca en ambachten

Enkele horecazaken springen opnieuw op de kar en bieden proevertjes met lokale producten aan. Verwacht je op de markt aan enkele lokale bierbrouwers, bakkers, beenhouwers en landbouwers.

Proef verfrissende biertjes, verrassend brood, heerlijke vleesbereidingen, melkproducten en biologische groenten en fruit. Ook enkele Geelse imkers tekenen present met honing, koninginnenbrij en andere afgeleide honingproducten. Een houtdraaier toont zijn ambacht.

Hij toont bijvoorbeeld hoe je met hout een stylo maakt. Je maakt kennis met glaskunst, juwelen en breigaren. En je ziet een mandenvlechter aan het werk. Het geheel wordt naar goede gewoonte opnieuw muzikaal ondersteund.

foto: Kristof Donné