Toneelvereniging "Het Vierde Oor" bracht vrijdagavond een schitterende première van "Wie is er bang voor?" naar "Who's afraid of Virginia Woolf" van Edward Albee onder regie van Eric Vanthillo.

NNieuws ging alvast een kijkje nemen en zag dat de 4 acteurs, Diane Van den Heuvel, Sinne Crikemans, Alex Martens en David Geeraerts een uitstekende prestatie neerzetten. En...blijkbaar is het ook wel best vermoeiend om altijd ruzie te moeten maken. Hier en daar is toch nog een vleugje humor te bespeuren. Het is een heel speciaal, enorm aangenaam decor maar dit moet geheim blijven voor de toekomstige toeschouwers.

"Het Vierde Oor" beleefde ook een unicum in hun lange bestaan.

Alle vertoningen werden uitverkocht voor de start van de première. Daarom besliste het bestuur om nog extra voorstellingen in te lassen : op zondag 25 oktober om 15u00 en op vrijdag 30 oktober om 20.15u. Wie er dan nog wil bij zijn zal moeten snel zijn want er zijn maar 50 plaatsen per vertoning beschikbaar.  Een aanrader.

Het verhaal...
Jozef, hoofddocent geschiedenis, en zijn vrouw Maria hebben het pas getrouwde stel Peter en Leen na een feestje op de faculteit uitgenodigd om bij hen thuis nog een laatste borrel te komen drinken. Die zo gezegde laatste borrel mondt echter uit in een nacht vol ruzie, frustratie, verwijten, verraad en onthullingen.

De gasten worden langzamerhand in een echtelijke oorlog betrokken. Er wordt onnavolgbaar veel gedronken, verbaal gemarteld en de laatste illusies worden genadeloos om zeep gebracht. Alles wordt ingezet om de pijnlijke realiteit niet onder ogen te hoeven zien.

Voor reservaties kunt u bellen 0475 523 513 tussen 16.30 u en 19.30 u. U kan ook een kijkje gaan nemen op de website: www.hetvierdeoor.be

Johan Temmerman/ NNieuws