Zaterdag vond het feestelijk openingsweekend bij keurslager - traiteur Ver Berne in Olen plaats. De succesvolle zaak werd immers overgedragen van vader Tony op zoon  Jelle, en dat kon niet onopgemerkt voorbij gaan.  Bezoekers werden in de watten gelegd met een hapje en een drankje.

31-jarig als keurslager

Vader Tony, die in 1978 afstudeerde aan de slagersschool  Geel en even later zijn diploma aan hotelschool PIVA behaalde, runt de zaak intussen 32 jaar. Na twee jaar gewerkt te hebben bij Keurslager Laenen en Vanhoof, heeft hij zijn jeugddroom waargemaakt door de bestaande slagerij van Jos Luypaerts over te nemen. Na de eerste 2 jaar als gewone slager door het leven te zijn gegaan, besloot hij om zich aan te sluiten bij de Belgische Keurslagers. Vader en zoon zijn dan ook terecht fier dat ze het Keurslager-logo al 31 jaar lang met verve kunnen waarmaken.

Zoon Jelle, die afstudeerde aan de slagersschool van Geel met traiteur als specialisatie, maakt sinds 2004 deel uit van de zaak. Ze richten zich meer op traiteur. De 30-jarige Jelle is vastberaden om er net zoals zijn vader een echt succesverhaal van te maken.

Deelname nationale en internationale barbecuewedstrijden

Naast de uitbating van hun  zaak, neemt het duo al sinds 2008 deel aan tal van nationale en internationale barbecuewedstrijden, waar ze bovendien met succes meedingen naar de prijzen. Naar aanleiding van de 6 wedstrijden waaraan ze zullen deelnemen, waaronder het Europese kampioenschap BBQ in Polen, nodigt BBQ-Team de Smaakmakers je dan ook van harte uit op hun benefietavond.

Deze benefietavond vindt plaats op woensdag 30 april om 19:30 uur in Zaal ‘De Vrede’ O.L.Vr. Olen. Je kunt er genieten van een lekker aperitiefje, voorgerecht, een luxe BBQ diner, American style BBQ en een overheerlijk dessertbuffet. Dit alles voor slechts 40 euro. Dat wordt ongetwijfeld een perfecte culinaire avond.  Foto's & redactie Hanne Geudens  / Nnieuws.