Op dinsdag 18 april start de derde fase van 'Mol werkt... even opnieuw'. De aannemer start eerst met de werken op het Santo Tomásplein. Op het einde van deze derde fase situeren de werken zich op het kruispunt Achterpad – Boerenkrijgstraat. Als de weersomstandigheden het toelaten, nemen de werken acht weken in beslag.

De aannemer start de derde fase van de werken op het Santo Tomásplein. Aan het begin van deze fase blijft de hinder beperkt. De parking achter het Santo Tomásplein is alleen bereikbaar via Statiestraat.

Bij de start van de werken ter hoogte van het kruispunt Achterpad – Boerenkrijgstraat gelden volgende verkeersmaatregelen:

· Corbiestraat is voor autoverkeer doodlopend ter hoogte van de werfzone. Het éénrichtingsverkeer wordt aan beide zijden opgeheven.

· Plaatselijk verkeer kan Achterpad alleen in- en uitrijden via de Schansstraat.

· Plaatselijk verkeer kan de Corbiestraat alleen in- en uitrijden via het Baron van Eetveldeplein.

· Voetgangers kunnen passeren afhankelijk van de vooruitgang van de werf.

· Achterpad is voor voetgangers en fietsers niet altijd toegankelijk vanuit Corbiestraat.

Via de gemeentelijke website www.gemeentemol.be/molwerktevenopnieuw raadpleeg je een overzichtelijk plan met de verkeersmaatregelen.

Vervangen klinkers in natuursteen

De werken omvatten het uitbreken van de klinkers in natuursteen, het verwijderen van de onderliggende fundering, het plaatsen van een nieuwe, betere fundering én het opnieuw aanleggen van de natuurstenen klinkers. Aangezien het gaat om een specifiek type klinkers dat bij het plaatsen bijkomend vakmanschap vraagt, gaat dit minder snel als het leggen van traditionele betonklinkers.

Werken Boomgaardstraat uitgesteld

De werken aan het voetpad in de Boomgaardstraat – de tweede fase van 'Mol werkt... even opnieuw' – werden nog niet uitgevoerd. De aannemer plant dit op een later tijdstip. We brengen de betrokken bewoners en handelaars hiervan tijdig op de hoogte.

Meer info: dienst openbare werken, 014 33 08 22, openbarewerken.admin@gemeentemol.be