VC Herentals kon geen vuist maken tegen een geölied FC De Kempen. Net als in de heenmatch wonnen de Tielenaars met 3-0.

Van Peer (VC) was door de afgelasting tegen Kaart geschorst voor deze wedstrijd terwijl V.D.Schraelen nog herstelde van een spierscheur.

Youngster Robin Mariën (18 jaar, foto boven) stond een eerste keer in de basis.

Het eerste kansje was voor de bezoekers maar Slechten besloot te zwak op de thuisdoelman.  Aan de overzijde moest Olieslagers een pegel van Van Genechten uit het doelvlak ranselen.  Herentals voetbalde vrank en vrij en duikte regelmatig aan de 16-meter van de thuisploeg op.

Eerst krulde Slechten een voorzet nipt naast en even later stuurde Baert het leder nipt voorlangs.  Halfweg de eerste helft kreeg De Swert een unieke scoringskans maar besloot pal op de doelman, hier zat beslist meer in.  Ook Van Bouwel kon drie minuten later na een schitterende collectieve aanval niet scoren uit een kansrijke positie, ditmaal redde Mardulier met de voet.

De bezoekers morsten dus met de kansen en kregen het spreekwoordelijke deksel keihard op de neus.  Op de flank werd een duel te gemakkelijk verloren waardoor Vervoort de voorzet , weliswaar na een tweede foutje in de bezoekende defensie, kon binnenduwen.  Veel gebeurde er niet meer in de rest van de eerste helft waardoor De Kempen met een licht gevleide 1-0 ging rusten.

Het was uitkijken welke gedaante de bezoekers na de rust zouden aannemen maar op een schotje van Baeten na was er geen enkele lijn meer te bespeuren in het spel van Herentals.  De Kempen moest niet eens hun beste voetbal op de mat brengen om de bezoekers op een veilige afstand te houden.

Het was de thuisploeg die op zoek ging naar een tweede treffer en dat lukte bijna wanneer Vervoort op Olieslagers besloot.  Op het uur werd de voorsprong dan toch verdubbeld wanneer Ocak vanuit een schuine hoek raak trof.  Herstellen van deze opdoffer zat er voor rood-wit niet in want in een mum van tijd hing de derde treffer tegen de touwen.

Na een gezondheidswandeling door de bezoekende defensie werd de bal panklaar gelegd op het hoofd van Geerts die de zware 3-0 cijfers op het bord kopte.   Van Genechten vuurde voor de thuisploeg nog eens op doel , de bal ging minder dan een meter naast.  Wat lieten de bezoekers nog zien was kort samen te vatten… niets.

Herentals verloor dus voor de tweede keer deze competitie met 3-0 cijfers van De Kempen maar vooral vandaag zat er veel meer in.  VCH verzuimde in een goede eerste helft twee uitstekende kansen en kreeg onmiddellijk het deksel op de neus bij de eerste (halve) kans van de thuisploeg.

In de tweede helft was Herentals onbegrijpelijk onbestaande en slaagde het amper om in de zestienmeter van de tegenstander te komen.  Bovendien speelde de VC-defensie weeral regelmatig voor Sinterklaas alhoewel de goede man al even op terugweg is naar zijn thuisland…

Het lijkt erop dat de winterstop dus op een goed moment lijkt te komen want vooral mentaal zal er veel oplapwerk nodig zijn om dit team vlug de nodige punten te sprokkelen om een kleine sprong in het klassement te maken.

VCH speelde met:  Olieslagers Steven;  De Swert Birger;  Van Doninck Jelle;  Mariën Robin;  Wouters Thomas;  Baert Robin;  Van Bouwel Ken;  Slechten Jochen;  Baeten Steffe;  Van De Weyer Dries en Dufraing Kevn.
Bank:  Dams Pieter;  Soentjens Kristof;  Bruynseels Miguel;  Van Genechten Steven

Vervangingen:  65e  Van Genechten Steven voor De Swert Birger;  67e  Bruynseels Miguel voor Slechten Jochen
Kaarten:  geen kaarten voor VCH
Doelpunten:  32e  Vervoort Toon  1 – 0 ;  60e  Ocak Murat  2 – 0 ;  61e  Geerts Jonas  3 - 0.

Verslag Wendy & Kurt Van Leemput / Nnieuws VC.

15 Rochus Deurne 15 1 10 4 18-48 7
16 's Gravenwezel 15 1 12 2 8-40 5