Zaterdagavond werden 3 wedstrijden gespeeld in 1e provinciale.  Een zwak VC Herentals moest 5 doelpunten incasseren in Tielen.  Dat was lang geleden. Einduitslag 5-1.

Birger De Swert kwam voor het eerst dit seizoen aan de aftrap in de zaterdagavondwedstrijd op FC De Kempen. Verder behield de trainer het vertrouwen in de ploeg die een nette vier op zes haalde tegen Branddonk en Witgoor.

We zagen een evenwichtige eerste helft. VC Zocht iets meer de combinatie en had misschien wat meer balbezit. De Kempen probeerde dan weer snel diepgang te zoeken. Veel kansen leverde dat echter niet op. Beide verdedigen hadden de overhand. Diep in de eerste helft werd ex-VC doelman Doino voor het eerste aan het werk gezet: hij werkte een vrije trap die vermoedelijk nipt naast ging voor de zekerheid in corner. Op die daaropvolgende hoekschop kon De Winter goed naar doel knallen. Helaas was dit schot te centraal en Doino kon de bal over tikken.

Rusten bij een logische brilscore en niemand die toen zag aankomen wat er in de tweede helft te gebeuren stond. In de 52ste minuut volgt een eerste opeenstapeling van fouten. De Swert krijgt een slechte pass toegespeeld. Daarop speelt hij de bal overbodig kwijt. Vervolgens gaat Gianni Convalle te zwaar in op een speler van De Kempen en pakt terecht zijn eerste geel. Bij de daaropvolgende vrije trap gaat de muur open en verdwijnt de bal onder Vervoort in doel. Een opeenvolging van fases en een doelpunt waar je niet echt vrolijk van werd.

Drie minuten later begaat Convalle een tweede, lichte fout in het middenveld. De scheidsrechter gunt zichzelf geen 5 seconden bedenktijd en trekt een tweede geel voor Convalle. Vervolgens gaat Ascension verhaal halen bij de scheids (heeft dit ooit al iets uitgehaald?) en pakt zo een gele kaart. Dit is zijn derde van het seizoen en hij mist zo net als Ascension de volgende wedstrijd tegen Antonia. Dit is natuurlijk geen verstandige reactie tegen een scheids die op dat

Een vijftal minuten later gooit de thuisploeg de wedstrijd op slot. Meeuwssen krijgt tijd en ruimte en knalt droog voorbij Vervoort. Achteraan blijft de thuisploeg gedisciplineerd spelen. VC Herentals voert nog wissels uit en brengt Haneveer in het veld. We noteren nog een onnodige kaart voor Jari Bellens. Als ook Van Gestel en Dierckx invallen staat er een zeer jong en onervaren VC op het veld. Het siert de jongens echter wel dat ze een tegendoelpunt bleven zoeken.

In de 79' dikte de thuisploeg nog aan tot 3-0. Vijf minuten later werd het 4-0 met een droge knal. In de 90' zorgde Voorspoels voor een eerreder. Het laatste woord was echter voor De Kempen, waar ex-prof De Roover zijn tweede van de avond binnenschoot uit een scherpe hoek.

Herentals ging in de tweede helft zelf teveel in de fout. De kaarten zorgen ervoor dat er in de wedstrijd tegen Antonia een zwaar gewijzigd middenveld aan de aftrap zal komen. Het is afwachten hoe dit zal uitpakken.

Het cliché schrijft voor dat ergens in dit verslag de zinsnede "een wedstrijd om snel te vergeten" moet staan. We hopen dat deze wedstrijd niét snel vergeten wordt, en dat er lessen uit getrokken worden op vlak van concentratie en verstandig reageren als een scheids even het noorden kwijt is. Onze jonge ploeg kan er maar wel bij varen.

VC speelde met:

1. Vervoort 2. Bellens (76' 8. Dierckx) 3. De Winter 4. Spiessens 5. Gaukema 6. Convalle 9. Van Genechten (65' 11. Haneveer) 5. Gaukema 16. Krajisnic 17. Ascension (76'12. Van Gestel) 18. Verdonck 19. Voorspoels

Ongebruikte wisselspeler: 21. Raeymakers - Doelpuntenmaker: 90' Voorspoels (vierde doelpunt en mede-topschutter).

Kaarten: 52' en 54' Convalle (2x overtreding, mist de volgende wedstrijd); 54' Ascension (protest, derde geel en mist de volgende wedstrijd); 70' Bellens (overtreding, eerste geel). Verslag Kim Lieckens / NNieuws