Dit jaar wordt het FOMU 'Fotomuseum provincie Antwerpen' 50 jaar.  Op vrijdag 20 november geven ze de aftrap met een groot openingsfeest. Yasmine Delvaux communicatie FOMU : 'Naast de opening van Photography Inc valt er doorheen het museum die avond heel wat te beleven: van live performances tot fotoshoots. En bij een verjaardagsfeest hoort taart: daarom taart voor iedereen! Een afterparty in het museumcafé sluit de eerste dag van het feestweekend af.

Zaterdag 21 november gaat het feest gewoon door. Doorlopend vinden er onder meer rondleidingen en workshops plaats . Natuurlijk is onze FOMUmaton, die tijdens de zomer heel Antwerpen doorkruiste, ook van de partij.

Zondag 22 november zetten we de deuren wagenwijd open voor kinderen, met workshops en rondleidingen voor groot en klein.

Op vrijdagavond is het museum vanaf 20 uur uitzonderlijk gratis voor iedereen. Op zaterdag en zondag trakteren we tussen 10 en 18 uur met allerlei extra activiteiten waarvan het merendeel gratis is', besluit Yasmine Delvaux van FOMU.

FOMU

Van de eerste foto's – daguerreotypieën – tot de selfies van vandaag, je krijgt het allemaal te zien. Alle tentoongestelde stukken komen uit de collectie van het FOMU, dat meer dan 25.000 camera's bewaart. Bij deze tentoonstelling verschijnt een catalogus bij uitgeverij Lannoo.

Praktisch : Fotomuseum provincie Antwerpen – FOMU, Waalsekaai 47, 2000 Antwerpen, www.fomu.be

Marcel Nelis / NNieuws /  foto FOMU.