Toerisme Provincie Antwerpen wil samen met het Centrum voor Toegankelijkheid (CTPA) werk maken van toegankelijke fiets- en wandelroutes. Daarvoor zoeken ze vrijwilligers!

Iedereen moet gebruik kunnen maken van de fiets- en wandelroutes in de Provincie Antwerpen. Ook ouders met fietskarren of een buggy, e-bikers, personen die snel vermoeid zijn, rolstoelgebruikers, tandemgebruikers, handbikers, personen op een driewieler… 

Daarom slaan het Centrum voor Toegankelijkheid en Toerisme Provincie Antwerpen de handen in elkaar. De bedoeling is om een viertal wandel- en fietslussen te maken die vertrekken vanuit toegankelijke logies. Op deze routes kun je ook terecht voor een hapje en een drankje, een sanitaire stop, bezienswaardigheden… Deze aangepaste routes zullen in de toeristische regio’s Scheldeland en Antwerpse Kempen liggen, en zullen klaar zijn in het voorjaar van 2014. 

Vrijwilliger worden? 

CTPA en Toerisme provincie Antwerpen zoeken vrijwilligers die de fiets- en wandelroutes willen nakijken op hun toegankelijkheid. Meer weten? Op de website staat alle info over wie ze zoeken, wat een vrijwilliger juist moet doen, wat je van hen kunt verwachten… 

Infoavonden 

Er worden 3 vrijblijvende infoavonden georganiseerd voor geïnteresseerden.

•              26 november, 20-22u te Wuustwezel (Poort naar het Platteland)

•              28 november, 20-22u te Geel (CC De Werft)

•              3 december, 20-22u te Mechelen (Vrijbroekpark)

Inschrijven voor één van deze infoavonden kan bij Karlien Smets door een e-mail te versturen naar ctpa@welzijn.provant.be of te bellen naar 03 240 61 90. Voor meer info over deze avonden verwijzen we naar de website.