Aan de Kruiskensbaan in Bevel opent op vrijdag 1 april taverne Cruysberg. De fietsers en wandelaars uit het Neteland krijgen er een rustpunt en vertrek- en aankomstbaken bij. Bij een heerlijke eenvoudige maaltijd kunnen ze opnieuw op krachten komen.

Cruysberg kreeg de naam van het vlakbij liggend natuurdomein Kruiskensberg in Bevel. De zaak van Hilde Dillen ligt vlak naast knooppunt 2 van het wandelknooppuntennetwerk. Het is er dan ook heerlijk wandelen in de buurt. Een 200-tal meter verder kan je met de fiets de dijken langs de Grote Nete op.

De taverne noemde vroeger 't Soetehuys maar die zaak kreeg na de overname een totale make-over. Trekpleister in de nieuwe zaak Cruysberg is de muur met foto's van lokale wielerhelden.

Hilde Dillen is de kokkin. Ze staat elke dag, behalve woensdag, aan de kookpotten klaar om vanaf 11u tot 20u de hongerige wandelaars en fietsers, maar ook de gewone passanten, met eenvoudige boerenkost maar ook pasta's te verwennen. Dagelijks staan er 10 verse gerechten op het menu.

Taverne Cruysberg, Kruiskensbaan 2 Bevel