Het fietspad langs de Kanaalplas en de Zilvermeerhaven Port Aventura is sinds vandaag officieel opgenomen binnen het fietsknooppuntennetwerk. Dit dankzij de aanleg van een veilige fietsdoorsteek door het gemeentebestuur tussen Sluis en het jaagpad. Vanaf nu kunnen nog meer fietsers, ook toeristen die Mol verkennen, volop en veilig genieten van het wondermooie uitzicht over dit meer.

Enkele leden van het college van burgemeester en schepenen en senioren van de werkgroep verkeer mochten vanmorgen het nieuwe fietspaadje en de aanpassingen aan het fietsknooppuntennetwerk officieel inrijden (foto).

Nu het fietspad er is, hoeven fietsers komende van Wolfsbos (Dessel), Sluis niet meer over te steken om via de brug richting Zilvermeer te rijden. Een oversteek die niet zonder gevaar was. Zij volgen het jaagpad en rijden onder de brug door. Net voorbij de brug nemen zij rechts het nieuwe fietspad tot aan Sluis om zo over de brug te rijden.

Wie van Sluis richting Wolfsbos (Dessel) wil, hoeft op de brug Sluis niet meer over te steken maar neemt voortaan net voor de brug het fietspad rechts en om zo het jaagpad te bereiken.