De Zwitser Gianni Infantino is verkozen tot de nieuwe FIFA-voorzitter. Hij haalde in de tweede stemronde 115 stemmen en haalde daarmee een absolute meerderheid. Het mandaat van Infantino, die de omstreden voorzitter Sepp Blatter opvolgt, loopt tot 2019.

Waar de secretaris-generaal van de Europese Voetbalbond UEFA in de eerste stemronde nog nipt sjeik Salman Bin Ebrahim Al Khalifa uit Bahrein achter zich hield, was het verschil in de tweede stemronde groter én beslissend.

De Zwitser behaalde 115 stemmen (tegenover 88 in de eerste ronde) en had daarmee de vereiste meerderheid van de 207 bij de FIFA aangesloten federaties. Sjeik Salman klokte af op 88 (85) stemmen, prins Ali hield er nog vier over van de 27 uit de eerste ronde, terwijl Jérôme Champagne geen stemmen meer kreeg (7).

Het lijkt er dus op dat de federaties die aanvankelijk nog voor prins Ali en Jérôme Champagne wilden stemmen, in de tweede ronde massaal partij kozen voor de kaalhoofdige Infantino, die bij het grote publiek vooral bekendstaat als de man die bij de loting van de Europese bekers de balletjes uit de bokaal viste. (fifa)