Het sfeervol Provinciaal Groendomein Hoge Mouw in Kasterlee vormde het decor voor de filmopnamen van de langspeelfilm Welp. Bij wijze van voorsmaakje op de film werd een spannend bosspel voor jongeren uitgebracht. Dit werd vorig weekend door de bedenkers uitgetest in de ‘natuurlijke habitat’ van de film: de Hoge Mouw. 

In de film ‘Welp’ vertrekt een groep scouts op kamp in de Ardennen. Volgens de leiding dwaalt er in het bos rond hun kampterrein een gevaarlijk boskind rond. De welpen denken dat het om een verzonnen verhaaltje gaat, tot de leiding hen op een donkere nacht wekt voor een spannend bosspel. En dan starten heel wat avonturen...

Het verhaal van deze horrorfilm was de ideale aanleiding voor het productiehuis Potemkino om een bosspel te ontwerpen, in samenspraak met Scouts en Gidsen Vlaanderen. Het Welp Bosspel is een kant-en-klaar spel, gericht op alle jeugdbewegingen en groepen die graag in openlucht spelen. Dit spannende spel wordt best ’s nachts of bij schemerdonker in een bos gespeeld. Omdat het er soms wat griezelig aan toe gaat, is het bedoeld voor spelers vanaf 14 jaar, dus eigenlijk niet voor… welpen. Het spel werd vorig weekend uitgetest in de omgeving waar ook de film werd opgenomen: het lichtjes geheimzinnige provinciaal groendomein Hoge Mouw in Kasterlee.

De provinciale medewerkers van de Hoge Mouw zorgden er uiteraard voor dat deze ‘première’ in alle veiligheid kon verlopen. Kaarsen droegen niet alleen bij aan de sfeer maar bleken ook min of meer noodzakelijke bakens, want het was een zeer donkere nacht. De scouts kregen het voorrecht om de uitleg over het spel te krijgen van de bedenkers zelf.
Rond middernacht volgde het eigenlijke bosspel. Bedoeling was om in een goed half uur tijd zoveel mogelijk punten te verzamelen door voorwerpen te veroveren. Daarbij maken drie groepen mekaar het leven zuur: de welpjes, de leiding en de geheimzinnige Kai’s. 
Alle deelnemers bestempelden na afloop het bosspel als zeer geslaagd. Iedereen had zich goed geamuseerd maar het bleek ook behoorlijk inspannend, en ook dat hoort bij een nachtspel. Een duidelijke aanrader voor jeugdbewegingen en jeugdgroeperingen om dit spel eens op het programma te plaatsen.
 
Filmliefhebbers die na de film ook het decor eens willen bezoeken kunnen steeds terecht in de Hoge Mouw, Lichtaartsebaan 45 te 2460 Kasterlee.

Meer info:
Het Welp Bosspel en de instructies zijn te vinden op de website: www.welpdefilm.be