'French8' @ OXOt vzw : Een productiehuis dat sociaal geïnspireerde socio-culturele films/docu produceert bestaande uit Peter Geerts, Steve Spruyt en Jan de Schutter

'Stick to your guns'

Het begon allemaal met 'stick to your guns', dat niet alleen wil zeggen dat je voet bij stuk moet houden en vooral moet blijven verder doen zoals je bezig bent. Vrienden die de interesse over film met elkaar delen, hebben op het festival Gitannekesfoor hun handen in elkaar geslagen en hebben het productiehuis french 8 uit de grond gestampt.

Het is dan ook de titel van een documentaire over de vrijwilligers van de Gitannekesfoor. 'Stick to your guns' neemt de kijker mee in het foorverhaal dat wordt geschreven door mensen die hun hart en handen voor het festival inzetten. De documentaire heeft tot in Amerika de harten doen smelten, want daar heeft 'Stick to your guns', en wij citeren: "the volunteer: who? what? why? behind the scenes of a musical/dancing festival in the woods in Belgium", de officiële selectie van het indie skyline filmfest 2016 gehaald! Verder verzorgde french8 nog verschillende keren de teaser van het festival.

'tOLD'

Eind 2016 kwam er een docu tot stand in samenwerking met de burgerbegroting 2015/2016 van het district Antwerpen. In het kader van 'langer thuis wonen' een reeks portretten van mensen die op oudere leeftijd nog steeds kunnen genieten van de warmte van een eigen thuis. Als filmploeg belichten ze een reeks portretten van mensen die op hun eigen manier door het leven gaan zonder dat ze in de residentiële opvang belanden.

Welke zijn de kleine aanpassingen en veranderingen die zij doen zodat zij toch zo lang mogelijk in de gezelligheid van de eigen thuis kunnen vertoeven? Een verhaal over langer thuis wonen, wat meer is dan een extra handvat of een traplift. De documentaire schetst een beeld van bejaarden van nu.

'DeMentAliteit'

Eén van de muzikanten van DeMentAliteit, Wiliam Deckersis tevens ook één van de personages uit de documentaire tOLD. Zo heeft french 8 deze muziekgroep leren kennen. Hun muziek bleek naadloos aan te sluiten bij de beelden die werden gedraaid zodat deze gebruikt zijn in de documentaire, 'Antwerps chanson vanuit de buik'.

Tevens zijn er 3 leden van DeMentAliteit die ook kunst maken en hun werken tentoonstellen. Gert de Keyser, mister Bic "BIC"OGRAPHY. Hugo Dewindt, fotograaf en portret schilder. Jan Vercammen, schilder, componist, muzikant, schrijver.

'Lutgard De Meyer'

Vervolgens neemt Lutgart De Meyer ook deel aan de tentoonstelling. Zij is een kunstenares die ook in de documentaire 'tOLD te zien is. Kennen doen we haar nog van de wereldtentoonstelling in '58 met keramiek en collages .

Meer info: http://oxotwesterlo.weebly.com/kunstaminee.html