Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenciteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten.

Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en experten die dit label toekent.

HIB voor FJA-OEYEN Mol

Al vier generaties worden bij Fja-Oeyen in Mol op ambachtelijke wijze donsdekens van absolute Belgische topkwaliteit vervaardigd in het eigen atelier. Ook heel veel Kempenaren en Netelanders zijn er jarenlang vaste klant voor hun donsdeken of waterbed.

Over dons en over de verschillende kwaliteiten bestaan nogal wat misverstanden.
In de volksmond wordt nogal makkelijk iedere vorm van 'dekbed' een 'donsdeken' genoemd. Bij Fja-Oeyen wordt bij het vullen van elk donsdeken streng gewaakt over de donskwaliteit. Hierdoor genieten de Fja-Oeyen donsdekens uit 100% voldons een levenslange garantie op de vulling. Een donsdeken is dan ook een investering voor het leven. Een investering waar we 8u per nacht of ongeveer 1/3 van ons leven plezier onder hebben en dit zowel winter als zomer.

Verder worden ook de bekledingen en beschermhoezen van de donsdekens in eigen atelier te Mol gemaakt. Hiervoor worden enkel de lichtste en fijnste stoffen gebruikt. Het maatwerk in eigen atelier biedt een extra voordeel: Fja-Oeyen donsdekens kunnen gemaakt worden in eender welke afmeting die men verkiest, zo dik of dun gevuld worden als men wenst én ... het dons kan altijd gerecupereerd worden om een nieuw donsdeken te maken als men dit later liever groter, kleiner of toch dikker gevuld ziet.

Fja-Oeyen donsproducten worden uitsluitend verkocht in de eigen showroom in Mol of Antwerpen, via de webshop of op één van de beurzen waaraan Fja-Oeyen deelneemt.