Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege kent een belangrijke subsidie toe voor de sanering van een bedrijfsgebouw, gelegen aan de Herenthoutseweg 218 in Herentals. Het saneringsproject betreft de sloop van een leegstaand bedrijfsgebouw met het oog op het bouwen van nieuwe opslagruimte met bijbehorende kantoorruimte.

Het gaat om een subsidie van 304.371 euro, of 90% van de saneringsonkosten, en wordt verleend aan de NV Gentlewood van Groep Heylen uit Herentals. 

Het gaat om de leegstaande gebouwen van Geens in een zijstraatje van de Herenthoutseweg, even voorbij de gebouwen van Henrad.

Lokale economie

Joke Schauvliege: “Aan de hand van een tiental saneringssubsidies, in totaal voor meer dan 2,5 miljoen euro, probeer ik leegstaande of vervallen  bedrijfsterreinen op verschillende plaatsen in Vlaanderen een nieuwe toekomst te bieden”.

Schepen van ruimtelijke ordening Mien Van Olmen  (CD&V) en haar partijgenoot Jan Michielsen van lokale economie zijn opgetogen over de saneringspremie. "We zijn dan ook bijzonder blij dat de minister NV Gentlewood financieel ondersteunt om door afbraak nieuwe ruimte vrij te maken voor economische ontwikkelingen in Herentals.

Dit komt de productiviteit en werkgelegenheid in onze stad ten goede! Bovendien gaan we door sanering spaarzaam om met onze schaarse beschikbare ruimte. We wensen NV Gentlewood Groep Heylen alvast veel succes met de saneringswerken en de geplande investeringen."