Herentals viert dit jaar een 'fonkelende kerst'. Met verschillende nieuwe initiatieven krijgt Kerstmis vanaf dit jaar kleur in en rond de stad. Kerstwandelingen, een kerstmarkt, een kerstbal en vooral... een nieuwe kerststal op de Grote Markt.



De tweedaagse kersthappening vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 december. Op zaterdag 10 december wordt op de Grote Markt de vernieuwde kerststal voorgesteld.

Zaterdagnamiddag vertrekken er op de Grote Mark sfeervolle kerstwandelingen. Gidsen begeleiden de wandelaars langs sfeervolle mooie plekjes in het historisch stadscentrum. Onderweg wordt je verwend met een hapje en een drankje.

Aan het kasteel Le Paige, in het Begijnhof en op de Molenvest zijn er kerstvertellingen.

Voorinschrijven kan via de dienst toerisme, tel. 014-219088 : volwassenen betalen 3 euro, kinderen 1 euro. Groepen tot 50 personen vertrekken om de 20 minuten.

Zondag 11 december van 13 tot 18u is op de Grote Markt de traditionele kerstmarkt met kinderanimatie. Zondagavond is er vanaf 17 uur op de andere kant van de Grote Markt kerstbal. Tot 22 uur zorgt een dj voor aangepaste muziek.

Op de foto :  woensdagvoormiddag stelde vzw Toerisme haar kerstprogramma op de Grote Markt voor.

Beelden : Guy Verstraeten www.guy594photography.com / Nnieuws.