In zaal Lux in Herenthout is zaterdagnamiddag het boek Brasil14 voorgesteld. In dit voor voetbalfans interessante en onmisbare boek vragen de auteurs zich af waarom Brazilië op een wereldkampioenschap voetbal altijd de te kloppen ploeg is.

Jean-Marie Pfaff en Jan Ceulemans kregen het eerste exemplaar overhandigd.

De auteurs verdiepten zich in het fenomeen van het Futebol Arte, reisden door het land van samba, copacabana en favela en spraken met talrijke grootheden uit de geel-groene geschiedenis. Het boek openbaart de lezer het wereldbekergeheim van Brazilië. De geel-groene Seleçao nam deel aan alle afleveringen. Garrincha, Pelé, Gerson, Jairzinho, Rivellino, Socrates, Zico, Romario, Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho komen in het boek uitgebreid aan bod. Ook Neymar, dé vedette van het volgende wk krijgt een bijdrage.

Rode Duivels

Brasil14 krijgt met de herinneringen van voormalige Rode Duivels Jan Ceulemans, Geert De Vliege, Eric Gerits, Georges Heylens, Jean-Marie Pfaff, Michel Preud'homme, Paul Van Himst en Gert Verheyen nog een extra demensie.

Daarnaast blikken Willem Van Hanegem, Hans Van Breukelen, Ronald De Boer, Aad De Mos, Giovanni van Bronckhorst en Dick Advocaat terug op de onderlinge duels van Oranje met de Goddelijke Kanaries.

Het boek is uitgegeven bij Uitgeverij Lannoo, kost 20 euro en is te koop in de boekhandel.