De Franse zanger en componist Georges Moustaki is op 79-jarige leeftijd overleden in Nice. Moustaki is bekend van de nummers "Le métèque" en "Milord".  Moustaki concerteerde in 1979 in Bloso Herentals voor 1.800 fans, een organisatie van Guy Verellen & team.

Georges Moustaki is in Egypte geboren uit Griekse ouders. Begin de jaren 50 verhuisde hij naar Parijs en begon hij zijn muziekcarrière als songleverancier van onder anderen Yves Montand, France Gall, Françoise Hardy, Dalida, Barbara en Edith Piaf. Voor Piaf schreef hij "Milord". Andere bekende nummers zijn "Ma liberté", "Ma solitude" en "La dame brune".

Eind de jaren 60 brak Moustaki zelf internationaal door met het titelnummer van zijn debuutalbum "Le métèque". Hijzelf en anderen namen verschillende versies van zijn nummers op in verschillende talen, onder meer in het Italiaans, Hebreeuws, Grieks, Engels en Spaans.

Sinds 2011 kampte hij met zware ademhalingsproblemen. Dat betekende het einde van zijn carrière. De echte naam van Moustaki was Giuseppe Mustacchi. Hij nam de voornaam van zijn vriend Georges Brassens over in het begin van de jaren 50 en verfranste zijn familienaam.