Begin oktober vestigde Fullriver Europe zich in het Technologiehuis Mol. Van daaruit gaat het bedrijf Europa bedienen op het gebied van onderhoudsvrije batterijen met AGM en GEL technologie. 

"Fullriver Europe, gespecialiseerd in batterijen voor industrieel gebruik, werd opgericht als een divisie van het familiebedrijf Emrol in Malle", vertelt zaakvoerder Bob Backx. "Om in de toekomst verder te kunnen groeien en Europa beter te kunnen bedienen, hadden we nood aan een eigen kantoorruimte en magazijn." Die nieuwe vestiging werd gevonden in het Technologiehuis in Mol.

Oog voor milieu en energie

"We zijn bezig met projecten rond de opslag van energie samen met de Vlaamse instelling voor technologisch onderzoek (VITO), gelegen vlak naast het Technologiehuis te Mol. Op een bepaalde dag kwam ter sprake dat er in het Technologiehuis nog kantoorruimte vrij was. We zijn meteen een kijkje gaan nemen.

De locatie is voor ons ideaal. De dienstverlening is zeer uitgebreid en bovendien wordt er in het gebouw veel belang gehecht aan milieu en energie, wat perfect in ons plaatje past. Ook wij besteden veel aandacht aan duurzaamheid.

Zo zijn onze batterijen gesloten, waardoor er praktisch geen gas ontsnapt, zijn ze onderhoudsvrij, kunnen ze een grote laadstroom verwerken en zijn ze bovendien 100% recycleerbaar."

Over Fullriver Europe

Fullriver Batteries werd in 1995 opgericht in Guangzhou, China. De moderne fabriek in China voldoet aan alle westerse kwaliteitsnormen en produceert onderhoudsvrije batterijen met AGM-technologie, waarbij het zuur vervat zit in een glasvezelmat.

Deze batterijen worden vervolgens naar verschillende verdeelpunten in de ganse wereld vervoerd. In 2011 werd een Europese vestiging opgericht om de distributie binnen Europa uit te bouwen en te verzorgen. In oktober 2015 verhuisde de Europese vestiging naar Mol. Het magazijn bevindt zich in Olen.

De batterijen van Fullriver zijn uiterst geschikt voor deep cycle toepassingen, waarbij herhaaldelijke diepe ontlading van de batterijen wordt gevergd, zoals poetsmachines, rolstoelen en scooters, golfcarts & -caddies, hoogwerkers, elektrische voertuigen, vrachtwagens, mobilhomes & caravans en de markt van energie en energieopslag.

Het Technologiehuis in Mol wordt, net als het Technologiehuis in Geel, uitgebaat door Innotek. Innotek ondersteunt en begeleidt new business initiatieven en biedt startende bedrijven flexibele kantoor- en laboruimtes. Hiermee wil Innotek bijdragen tot een verhoging van de tewerkstelling in Vlaanderen.