Eerste Geelse G-basket gala-avond: From Treviso to LA

Op zaterdag 23 mei 2015 vanaf 17u organiseert BBC Finas Geel een heuse gala-avond in sporthal de Axion ten voordele van van twee unieke basketbalploegen met internationale ambities. Dit belooft een avond te worden vol met basketbal hoe het zou moeten zijn: met veel plezier, de juiste dosis competitiedrang, een prachtige teamspirit en een hartverwarmende sportiviteit.

Het eerste team om te zien is niemand minder dan de selectie van G-basketters (basketters met een verstandelijke beperking) die in juli van dit jaar naar de Special Olympics in LA trekken. Deze heren tonen basketbal van de hoogste plank en krijgen een Vlaamse G-selectie als tegenstander, met g-basketters uit Geel, Lommel, Zolder en Schoten.

Het tweede topteam van de avond zijn de Gelo dames. Dit Unified team (spelers met verstandelijke beperking aangevuld met valide partnerspelers), tevens Europese kampioenen, trekt eind mei naar Treviso, Italië. Zij werden als eregasten uitgenodigd op het tornooi dat daar jaarlijks wordt georganiseerd. De Gelo dames nemen het op tegen een Kempische selectie met partnerspeelsters van Campinia Dessel, Okido Arendonk, Zuiderkempen en Lommel, aangevuld met 4 Geelse G-basketters.
Bij topteams horen ook topcoaches. Anke de Mondt zal voor de gelegenheid de coaching van het Geloteam op zich nemen. Kristof Michiels, assistent bij Limburg United, zal dit doen bij de Kempische selectie.

Beide teams kunnen nog een extra cent gebruiken voor hun buitenlandse avonturen en daarom organiseren BBC Finas Geel en GELO Belgium een eerste G-basket gala-avond.

BBC Finas Geel is op verschillende manieren betrokken bij deze teams. Zo zijn er Geelse G-basketters, Geelse coaches en Geelse partnerspelers in beide teams. Als pioniersclub in het Gbasket zijn wij hier enorm trots op en willen wij deze ploegen ook een hart onder de riem steken door, hopelijk, een mooie som geld in te zamelen. De volledige opbrengst van de avond wordt geschonken aan de teams zodat zij hun internationale ambities kunnen waarmaken. Wij hopen dan ook op veel volk, met veel dorst.
Limburg United draagt ook zijn steentje bij aan de sfeer tijdens deze avond. Wij mogen hun huis dj Justin Liekhus verwachten in onze Axion om de sfeer te verzorgen tijdens de wedstrijden. Ambiance gegarandeerd!

Programma
17u LA selectie Special Olympics vs. Vlaamse G-selectie
19u Gelo Belgium vs. Kempische Unified selectie
Adres
Sporthal Axion