Op zondagen 31 juli, 28 augustus en 25 september kan je tussen 10 en 18 uur  een ontdekkingstocht doorheen de windmolen van Ezaart (Keikenstraat) maken.  Aan de hand van het doeboekje 'Molen je Mee?' ontdek je de mysterieuze wereld van de windmolen. Via interessante weetjes en leuke opdrachtjes maak je kennis met dit draaiend erfgoed.

Het doeboekje 'Molen je Mee?' is gratis verkrijgbaar in de molen zelf op 31 juli, 28 augustus en 25 september tussen 10 en 18 uur. Het boekje werd speciaal voor gezinnen met kinderen ontwikkeld. Ken jij veel molenspreuken en weet je wat de 'koning' in een molen doet? Herken jij de verschillende types molens? Ontdek het in de molen van Ezaart.

Molen je Mee?

Het 'doeboekje windmolen', en ook het 'doeboekje watermolen' werden ontwikkeld door Erfgoed Noorderkempen en Erfgoedcel k.ERF, in samenwerking met de lokale molenaars, Levende Molens vzw en de provincie Antwerpen. Hiermee willen zij het molenambacht in de regio in de kijker zetten. Beide boekjes zijn gratis verkrijgbaar bij de dienst toerisme.

Molenbezoek

Groepen kunnen de molen van Ezaart ook onder leiding van een gids bezoeken. Reserveren doe je via de dienst toerisme, Markt 1a.

Meer info:  > dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be; > Erfgoedcel k.ERF, 014 56 66 88, www.erfgoedcelkerf.be