Nu zondag op de rommelmarkt en 's avonds bij de voorstelling verkoopt provinciaal cultuurhuis de Warande solidaire tickets. Het is een warmte-offensief waarmee we willen oproepen tot solidariteit.

"De strijd tegen armoede is een belangrijk speerpunt in het inclusieve welzijnsbeleid dat we als provincie voeren. Daarbij moet uitsluiting voorkomen worden en leggen we de focus op kinderarmoede. 1 op de 5 kinderen in Vlaanderen wordt geboren in een gezin in armoede en dit aantal stijgt jaar na jaar. Ook in de Kempen blijft het aantal kinderen in armoede stijgen. Met onze solidaire tickets wil de Warande graag helpen. Geef kinderarmoede geen kans en schenk een gratis ticket aan een kind uit een bestaansonzeker gezin. Zo kan je cultuur brengen bij kinderen die het moeilijk hebben. Cultuur is er immers voor iedereen!", roept voorzitter en gedeputeerde voor Welzijn Peter Bellens op.

Samen met 'T ANtWOORD, het OCMW en de dienst Welzijn van de stad Turnhout laten we kinderen in armoede kennismaken met waardevolle culturele activiteiten.

Wat kan jij doen?

Koop een (of meerdere) solidaire tickets voor een kind in armoede. Dit kan in de Warande of het toerismekantoor Uit in Turnhout. Wij zorgen ervoor dat jouw ticket terechtkomt bij de juiste kinderen.

Er wordt contact gelegd met geïnteresseerde kinderen en hun ouders via diverse werkingen voor mensen in armoede en in samenspraak met 'T ANtWOORD, het OCMW en de dienst Gelijke Kansen van de Stad Turnhout. Zij zorgen ook voor de begeleiding naar de culturele activiteiten.

Wat doet de Warande?

Waar wenselijk voorzien wij creatieve begeleiding: kinderen ontdekken op een speelse manier wat theater is of wat een tentoonstelling inhoudt. Ze krijgen een voorbereidende workshop en kunnen genieten van de speelinstallaties in de Warande.

Vorig seizoen verkocht de Warande 432 tickets voor deze actie. 304 kinderen in armoede konden hierdoor naar een voorstelling, een workshop of een schoolvoorstelling. 81 ouders in armoede kregen ook de kans om hierbij hun kinderen te begeleiden of een workshop te volgen. Dit seizoen kunnen alle kinderen in armoede gratis naar een schoolvoorstelling of schoolrondleiding. Dit is ook zo voor de schoolactiviteiten van onze partners.

Een solidair ticket kost 6 euro. Als je dit koopt aan de balie of in het toerismekantoor, krijg je een presentje dat je onder de boom kan leggen.

>> in samenwerking met vzw 'T ANtWOORD, het OCMW en de dienst Gelijke Kansen van de Stad Turnhout

>> https://www.warande.be/nieuws/99/geef_cultuur_aan_kinderen_in_armoede/