Op zondag 3 mei staat Geel in het teken van de vijfjaarlijkse St.-Dimpnaommegang. Die trekt vanaf 14.30u door de centrumstraten, ter ere van de patroonheilige St.-Dimpna. Nieuw deze editie is de middeleeuwse markt op het marktplein die aan de Ommegang gekoppeld wordt.

De St.-Dimpnaommegang is erfgoed pur sang. Erfgoed waar Geel trots op is. Na meer dan 100 jaar kan de Ommegang nog altijd rekenen op de gedragenheid van de bevolking. Niet minder dan 1500 figuranten beelden op zondag 3 mei de Dimpnalegende en geschiedenis van Geel uit. Het is een historisch concept gegroeid uit de eeuwenoude processies ter ere van de Geelse patroonheilige. De Ommegang is een kleurrijke, choreografisch en muzikaal gestuurde optocht door het centrum van de stad. De toegang is gratis.

Nieuw traject
In 2010 kon de optocht rekenen op zo'n 10 000 kijklustigen. Om al die toeschouwers voldoende ruimte te gunnen wordt het traject uitgebreid. De St.-Dimpnaommegang trekt zich om 14.30u op gang ter hoogte van parking Ecodroom, om via Werft, Nieuwstraat, Rozendaal, Gansakker, Amandus-De-Vosstraat, St.-Dimpnaplein, Gasthuisstraat, Kollegestraat en Markt te eindigen op de Werft. De lus is in totaal zo'n 3km lang.

Middeleeuwse markt
Nieuw is de middeleeuwse markt die naar aanleiding van de Ommegang op het marktplein georganiseerd wordt. Je kan vanaf 13u genieten van optredens en animatie voor jong en oud in een middeleeuws kleedje terwijl de figuranten van de optocht in klederdracht kunnen uitblazen tussen het volk. Sfeer en ambiance gegarandeerd!

Kom met openbaar vervoer of fiets
Kom je naar het centrum afgezakt om de St.-Dimpna Ommegang te bewonderen en een bezoek te brengen aan de middeleeuwse markt kom dan met het openbaar vervoer of de fiets. Alle bussen van de Lijn zullen die dag enkel halt houden aan het station. Dat is de ideale uitvalsbasis om verder te voet naar het centrum te komen. De organisatie voorziet speciale fietsenstallingen op de Markt en op het grasveld aan De Ooievaarsnest. Wie toch met de wagen komt, kan die kwijt op de ondergrondse parking Ecodroom, de centrumparkings Station en Pas of op de speelplaats van het St.-Aloysiusinstituut. Voor meer informatie surf je naar www.dimpnadagen.be of neem je contact op met Toerisme Geel via 014 56 63 83 of toerisme@geel.be.