De 10e editie van Geel Zomert, de reeks avondconcerten in de tuin van jeugdcentrum de Bogaard, is goed op weg om het bezoekersrecord van vorig seizoen te verpulveren. Met een beetje hulp van de weergoden tijdens de laatste twee concertavonden zal de kaap van 25.000 bezoekers vlot overschreden worden.

Aanstaande vrijdag treedt The Belpop 4 op en Trio Bluf sluit op 26 augustus de tiende editie van Geel Zomert in stijl af.

Nochtans was er geen slechtere start van de jubileumeditie denkbaar. Het eerste concert op 1 juli viel letterlijk en figuurlijk in het water. Daarenboven viel het concert ook nog eens samen met de voetbalwedstrijd Wales - België op het EK in Frankrijk. Slechts een handjevol muziekliefhebbers trotseerden de gietende regen om naar het optreden van Women on Top te komen kijken.

Droger weer en kleppers zoals de Guy Swinnen Band en Barbara Dex & Buscemi deden deze valse noot echter snel vergeten. Tijdens het optreden van de populaire Jelle Cleymans en zijn kompaan Jonas Van Geel was het zoeken naar een plekje op de wei. Een feestje dat een week later door Guido Belcanto nog eens netjes over gedaan werd. Guido kwam, zag en overwon.

Ode aan de Belgische muziek
Aanstaande vrijdag speelt The Belpop 4 op Geel Zomert. Zij omschrijven zichzelf als een band die van frietjes, mosselen en een lekker Belgisch biertje houdt en bovendien ook nog eens een ode brengt aan de beste Belgische muziek. Denk aan nummers van The Scabs, The Wolfbanes of The Kids, maar ook modernere Belgische bands als Admiral Freebee, The Van Jets en Triggerfinger staan op de playlist.

Trio Bluf mag op 26 augustus de kers op de feesttaart zetten. Deze unieke Geelse coverband reist doorheen de meest diverse muziekgenres en garandeert een volle dansvloer dankzij de opmerkelijke percussie en de mix van akoestische gitaren met hippe, moderne instrumenten. Een feestje dat je zeker niet mag missen.
Meer info over Geel Zomert kan je terugvinden via www.geelzomert.be.