In augustus start een aannemer met de herinrichtingswerken in het centrum van Wiekevorst. De weg in het centrum wordt heraangelegd met rioleringswerken. De kostprijs van de werken wordt geraamd op 4.4 miljoen euro. Het aandeel van de gemeente Heist-op-den-Berg in dat bedrag is 2.2 miljoen euro. De plannen voor de herinrichting van Wiekevorst werden op de Heistse gemeenteraad goedgekeurd.

Geen drempels

Wiekevorst wordt een zorgdorp waar de toegankelijkheid voor de bejaarden en rolstoelpatiënten maximaal wordt gemaakt voor de 150 rusthuisbewoners van Sint-Jozef en de 30 bewoners van de serviceflats en hun bezoekers. De borduren tussen het voetpad en de rijweg verdwijnen. Er wordt gewerkt in verschillende kleuren. Op het einde van die 2 jaar werken zijn er geen verhogingen meer tussen de stoepen en de rijbaan.

Twee jaar werken

De werken in het centrum van Wiekevorst duren 2 jaar. Er wordt gewerkt in fasen. In augustus starten de nutsmaatschappijen met hun werken. De eerste fase van de werken omvat het deel in het dorp tussen de L. Van Bauwelstraat en de Itegemseweg. Ook de heraanleg van de omgeving van de kerk zit in dat deel van de werken. De wegenwerken starten er in maart 2017 en duren tot eind volgend jaar. In het 2e deel wordt er gewerkt op de Morkhovensesteenweg tussen De Wimp en Wiekevorst-dorp. De werken duren er van november 2017 tot mei 2018. In de derde en laatste fase wordt het gedeelte van de Pompoenstraat tussen Wiekevorst-Dorp en het einde van de bebouwde kom aangepakt. De werken daar zijn gepland van juni 2018 tot begin 2019.

foto: archief nnieuws.be