U bent hier

Geen zware trucks meer door Noorderwijk en Morkhoven

Heist op den Berg | Herentals | Neteland | Olen
09.06.2017 - 10.36u
Door: Herman Gezelle

Het heeft jaren aangesleept, maar na onderhandelingen tussen Herentalse schepen voor mobiliteit Jan Michielsen (CD&V) met de buurgemeenten Olen, Herenthout en Heist-op-den-Berg is de tonnagebeperking in Morkhoven en Noorderwijk een feit.

Schepen Jan Michielsen : 'Deze week werden de borden tonnagebeperking 5,5 ton door onze uitvoeringsdienst geplaatst in de Molenstraat en Doornestraat in Morkhoven en op de Morkhovenseweg, Ring en Servaas Daemsstraat in Noorderwijk.

Met Olen bereikten we het akkoord om 2 borden in Hezewijk in de richting van Noorderwijk te plaatsen: een bord aan de afslag met de Aarschotseweg en een bord vlak na de Herentalseweg.

Met de collega's van Heist-op-den-Berg is afgesproken dat in de richting van Morkhoven op de kruising Louis Van Bauwelstraat en Witte Gracht eveneens een tonnagebeperking van 5,5 ton wordt ingevoerd.

Op deze manier komt er een einde aan het zware vrachtverkeer dat door Morkhoven en Noorderwijk buldert en zal de veiligheid en leefbaarheid in onze dorpskernen verhogen', besluit Michielsen.

De volgende 2 weken komen vrachtwagenchauffeurs die het verbod negeren er nog vanaf met een waarschuwing door de controlerende politie, daarna volgen er boetes.

'Wel + 5,5 ton in Noorderwijk en Morkhoven'

Pientere buurtbewoners merken op dat de tonnagebeperking helemaal niet overal in Noorderwijk en Morkhoven geldt.  Zo bestaat het gevaar dat het zware verkeer toch hoofdwegen én kleinere wegen kan gebruiken, zonder beboet te kunnen worden.  (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto