De Lichtaartse Gekko-tejater-groep gaat met de succesvolle 'Suikernood'-voorstelling nu ook vreemd in Westerlo.  

-In oktober 2016 brachten de kids+ van Gekko tejater hun voorstelling “suikernood” reeds in het OC van Lichtaart. Het regende positieve reacties en een vervolg kon niet uitblijven. Dat ze nu neerstrijken in Westerlo is geen toeval. Het is de thuisbasis is van auteur en regisseur Wim Sterckx.

  -De extra voorstellingen zullen plaatsvinden te Westerlo in theater De Krekke tijdens het weekend van 18 en 19 maart. Het is een primeur dat de Lichtaartse toneelgroep de dorpsgrenzen overschrijdt.   -Gekko kids + is een groep enthousiaste en creatieve jongelingen tussen 15 en 24 jaar die het beste van zichzelf geven.  

-De format “een hedendaagse sprookje” is het levenswerk van Wim Sterckx en dat merk je. Het is een verbazend origineel verhaal gekruid met een flinke dosis humor, zang en dans, educatie en wonderwel aanstekelijk voor zowel jong als oud. Ook volwassen zullen versteld staan wat het allemaal met hen doet. Inspiratie voor het stuk werd gehaald bij voorstellingen van de Kakkewieten, Monty Python en ook een vleugje studio 100.“

  -De muziek en liedjes werden speciaal voor deze productie gecomponeerd door Geert De Wever en Nele Witvrouwen, een muzikaal koppel dat al meerdere musicals op zijn naam heeft staan.  

-‘Suikernood’ vertelt het verhaal van een koninkrijk niet zo heel lang geleden en niet zo heel ver hiervandaan, waar op een dag de suiker helemaal op is. De koning is een heuse zoetebek en stuurt zijn adviseur op pad om de suikerbron te vinden. Die verzeilt tijdens zijn zoektocht in allerlei absurde situaties waarbij hij al even bijzondere personages ontmoet.

  -De cast bestaat uit 3 jongens en 11 meisjes, allemaal tussen de leeftijd van 15 en 24 jaar. Het is een toffe, supercreatieve en enthousiaste bende met heel veel talent. Dat is ook nodig, want ze moesten onder meer liedjes inzingen in een echte opnamestudio. Een van die jeugdige toppers, Bieke Janssens, heeft trouwens heel de choreografie uitgedacht.  

-De voorstellingen van Suikernood vinden plaats op zaterdag 18 maart (14.30 u. en 19.30 u.) en zondag 19 maart (14.30 uur). Theater De Krekke vind je in de Sint-Lambertusstraat in Westerlo. Reserveren kan via www.dekrekke.be.    Foto’s zie bijlage.