'Dit was een regelrechte topmatch ontsiert door een zeer zwakke leiding. Het was een match met alles erop en eraan. Na 2 minuten moest Talhaoui al ingrijpen om een goal te verijdelen. Real dreigt met schot van Kerouach. 5' Kerouach solo en schiet in de korte hoek binnen. 0-1. Hasselt reageert dadelijk en scoort na elf minuten de 1-1 na dom bal verlies.

In deze wedstrijd willen de scheidsrechters hun "klasse" tonen en gooien met fouten en kaarten. In de 12' komt Hasselt op voorsprong. 2-1 Na 13' staat Hasselt al op vijf fouten, doch de gele kaarten zijn voor de bezoekers . Real scoort na een mooie aanval de 2-2 binnen via Salah.

In de 23 minuut krijgt Real een 10 meter nadat twee spelers alleen voor de thuisdoelman verschenen maar de scheids besluit om geen voordeelregel toe te passen na een lichte fout op Mouhcine. Talhaoui schiet deze 10M op de doelman. Vijf seconden voor rust weer dom balverlies en Hasselt straft genadeloos af. 3-2. Ruststand.

Tweede helft 23' scoort Gelko de 4-2. Ajouaou solo inde 24' en maakt dit af. 4-3. In de 27' stuurt scheids ook nog coach Gessner naar buiten. Na 31 minuten scoort Hasselt 6-3. Real dan met vijfde veldspeler en komt nog terug tot 6-5 na doelpunten van Kerouach en Mouhcine. Daarna nog wat commotie uit de tribune waar uit het niets een drankflesje verscheen op het vak en deze keer kwam het niet vanuit het Real supportersvak. Eindstand 6-5.

Speelden voor Real Noorderwijk : Talhaoui Morad, Van Bael Davy, Scheerens Yannick, El Kharroubi Abderahim, Salah Hicham, Bouyakoubi Karim, Zerouali Mouhcine, Ajouaou Ahmed, El Makrini Yassine, Kherouach Abdullah, Ait Ikkou Hamza en Oucheikh Jamal.

Real mag zich nu volgende vrijdag opmaken om thuis tegen FT Antwerpen te spelen. Aftrap om 21u15 in sporthal De Mixx te Herselt.

Supporters op post en steun uw ploeg op een Faire en Sportieve manier.

verslag: Gino Vervoort/Real Noorderwijk/Nnieuws.be