Het gemeentebestuur van Nijlen werkt aan een project trage wegen. Op 16 mei is er in het gemeentehuis een infomoment.

Als groene gemeente heeft Nijlen heel wat zogenaamde trage wegen op zijn grondgebied. Zowel voor de biodiversiteit als voor recreatie en mobiliteit zijn deze trage wegen zeer waardevol. Nijlen gaat nu samen met Regionaal Landschap Rivierenland alle trage wegen in kaart brengen. Iedereen kan daarbij helpen met een heuse 'trage-wegen-app' voor op de smartphone. Alle uitleg over het project en de app wordt gegeven op een infoavond op dinsdag 16 mei om 20 uur in het gemeentehuis.

Veel trage wegen

Trage wegen zijn paden die bestemd zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Dat zijn bijvoorbeeld veldwegen, kerkwegels, jaagpaden, karrensporen, bospaden en ga zo maar door. Samen vormen ze een netwerk van alternatieve routes. Recreatieve wandelaars en fietsers omarmen er de rust en tegelijk dienen ze ook als groene bruggen tussen bossen en natuurgebieden. En ze zijn niet te vergeten ook een verkeersveilig alternatief voor zwakke weggebruikers en de schoolgaande jeugd. Wat dat laatste betreft, heeft de gemeente de laatste jaren in het centrum veel doorsteken voor fietsers en voetgangers aangelegd.

Oproep: breng de trage wegen mee in kaart!

Ben jij een streekkenner, een lokale ontdekkingsreiziger of een enthousiaste wandelaar die de trage wegen van onze gemeente mee in kaart wil brengen? Meld je dan aan als vrijwilliger bij janne@rlrl.be Op dinsdag 16 mei is er een vormingsavond om 20 uur in het gemeentehuis van Nijlen. Daar raak je snel vertrouwd met het digitaal of schriftelijk inventariseren van trage wegen. Na de theoretische opleidingsavond kan je op maandag 29 mei terecht met praktische vragen op het oefenmoment. Dat start om 20 uur in het gemeentehuis van Nijlen.

MEER INFO: janne@rlrl.be - 015 28 18 22 of bert.schepers@nijlen.be