Het gemeentebestuur Mol  stimuleert meer beweging op de scholen door de deelname aan het project 'One Mile a Day' extra te belonen. Elke school die zijn deelname bewijst, ontvangt een waardebon van 300 euro aan sportmateriaal.

Deze beloning is uniek in Vlaanderen. Deelnemen is eenvoudig: de lessen onderbreken met korte beweegmomenten en 1 mijl buiten lopen of wandelen.

Kinderen met meer energie en een hogere concentratie: dat is het gevolg van meer bewegen op school. Het komt dus niet alleen de gezondheid van de leerlingen én de leerkrachten ten goede, ook het leervermogen vaart er wel bij.

Het zijn meteen ook de uitgangspunten van het project 'One Mile a Day'. Daarbovenop schenkt het gemeentebestuur alle deelnemende scholen op het einde van het schooljaar een waardebon van 300 euro voor de aankoop van nieuwe sportmaterialen!

Hoe deelnemen?

Geïnteresseerde scholen melden zich aan via www.onemileaday.be en brengen de sportdienst op de hoogte via sportdienst@gemeentemol.be. Met een jaarkalender, foto's en filmpjes en eventueel interviews op de website, het schoolkrantje, of schoolbrochures bewijzen ze hun deelname.

Elke leerkracht beslist autonoom wanneer de les onderbroken wordt voor een actief moment van 15 minuten. Om de positieve effecten van het beweegproject te kunnen ervaren, is een minimum van 3x per week noodzakelijk. Het streefdoel is dagelijks een onderbreking in te lassen.

Voordelen 'One Mile a Day'

In Vlaanderen meldden intussen bijna 500 scholen zich aan voor dit project. De voordelen zijn intussen overduidelijk:

· De kinderen kunnen hun energie kwijt.

· Er is meer sociale interactie tussen klasgenootjes en leerkrachten.

· De kinderen vertoeven even in de frisse buitenlucht.

· De leerkracht kiest zelf het startmoment.

· De onderbreking duurt slechts 15 minuten, niet omkleden, gewoon rechtstaan en START

· Een specifieke locatie of materiaal is niet nodig.

· Het is volledig gratis, je hebt er geen sportmateriaal voor nodig. De waardebon van het gemeentebestuur is een mooi extraatje om de scholen te belonen voor hun inspanning.

· Het stimuleert de concentratie van de kinderen.

· Het is goed voor de gezondheid en fitheid.

Initiatiefnemers
Het project is een initiatief van Energy Lab en Stichting Vlaamse Schoolsport (SVS) en komt tot stand dankzij de ondersteuning van levensverzekeraar Delta Lloyd Life.

Meer info: sportdienst, 014 33 05 10, sportdienst@gemeentemol.be