Op 3 en 4 juli 2013 brengen medewerkers van het Ministerie van Sociale Zaken uit Vilnius (Litouwen) een bezoek aan de gemeente Grobbendonk. Zij komen in de eerste plaats om te leren van de collega’s van het OCMW van Grobbendonk omdat zij voor hun kwaliteitszorg het CAF-model toepassen.
 
CAF  (Common Assessment Framework) is een gemeenschappelijk zelfevaluatiemodel voor overheidsdiensten. Het CAF is het resultaat van een samenwerking tussen de ministers van ambtenarenzaken van de lidstaten van de Europese Unie. Het CAF biedt een gemakkelijk en bruikbaar kader dat geschikt is voor de zelfevaluatie van overheidsdiensten over heel Europa. Een zelfevaluatie op basis van het CAF-model biedt een organisatie de kans om te leren over zichzelf en een proces van permanente verbetering op te starten.
 
Het OCMW van Grobbendonk past dit model sinds 2004 met succes toe. Het Ministerie van Sociale Zaken uit Vilnius schreef verschillende organisaties uit Europa die met het CAF-model werken, aan. Enkel het OCMW van Grobbendonk reageerde op hun vraag om ervaringen uit te wisselen.
 
De heer Bagdonas (head of supervision of institutions), de heer Üsas (head of youth and family program) en mevrouw Bluseviciüte (chief specialist of payment management) komen in Grobbendonk een kijkje nemen hoe het OCMW de principes van CAF toepast. Het OCMW van Grobbendonk deelt met plezier hun kennis en maakte van de gelegenheid gebruik om ook een ontmoeting met het gemeentebestuur te regelen tijdens een netwerksessie in het gemeentehuis op 3 juli. Nadien volgen een bezoek aan het OCMW en het woonzorgcentrum De Wijngaard en een guided tour door Antwerpen. Op 4 juli staan nog een aantal sociale projecten op het programma. Het bezoek wordt afgesloten in het diamantmuseum van Grobbendonk.