Het gemeentebestuur van Grobbendonk zet zich actief in om een duurzame en veilige gemeente te zijn en ondersteunt deze beleidsdoelstellingen nu ook door duurzame, reflecterende boodschappentassen te lanceren. De gemeente Grobbendonk wil haar inwoners  stimuleren om duurzaam boodschappen te doen én wil tegelijkertijd sensibiliseren tot meer zichtbaarheid in het verkeer. 
 
De gemeente moedigt haar inwoners aan om op een duurzame manier boodschappen te doen. De Grobbendonkse boodschappentas kan men steeds opnieuw hergebruiken, in tegenstelling tot plastieken wegwerptasjes. Op deze manier kunnen onze inwoners helpen de afvalberg te verkleinen.
 
In de boodschappentassen werden bovendien reflecterende stroken verwerkt die de zichtbaarheid in het verkeer aanzienlijk verhoogt. Uit cijfers van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid blijkt dat meer dan 35% van de ongevallen met zwakke weggebruikers te betreuren vallen tijdens de wintermaanden tussen 16.00 en 19.00 uur. Tijdens die uren is het trouwens niet alleen druk in het verkeer, maar ook in de winkels. 
 
Het gemeentebestuur hoopt met de reflecterende boodschappentassen dus zowel te kunnen bijdragen aan meer duurzaamheid als aan meer verkeersveiligheid. De boodschappentassen zullen bedeeld worden tijdens gemeentelijke evenementen. Om de tassen te lanceren kunnen de inwoners met een bon die in het gemeentelijk infomagazine Groboscoop zal verschijnen, één boodschappentas per adres afhalen tussen 19 december 2014 en 30 januari 2015, zolang de voorraad strekt.
 
De boodschappentassen werden gepersonaliseerd met speelse foto's en de slogan "Gemeente Grobbendonk voor jong en oud". Grobbendonk profileert zich als een bruisende en sociale gemeente waar het goed is om te wonen voor jong en oud.
 
Het gemeentebestuur van Grobbendonk bracht de boodschappentas uit in samenwerking met VIP Promotion uit Schoten. VIP Promotion brengt een wereldwijd geregistreerd model van ecologische, reflecterende boodschappentassen op de markt. Grobbendonk volgt hierbij het voorbeeld van de Verenigde Naties en het Europees Parlement.