Het gemeentebestuur Mol stelt zich bij het Agentschap Wegen en Verkeer en het Kabinet van de Vlaamse minister voor mobiliteit officieel kandidaat als bijkomend proefproject voor de studie naar de optimale afstelling van verkeerslichten. Concreet gaat het in onze gemeente om de nabijgelegen kruispunten van de Zuiderring met de Molderdijk en de Molderdijk met Kruisven.

Woensdag 15 april lanceerde de Vlaamse minister voor mobiliteit een proefproject om op een drietal locaties in Vlaanderen de verkeerslichten beter af te stellen met het oog op een vlottere doorstroming. De invoering van conflictvrije verkeerslichten op het kruispunt Zuiderring – Molderdijk naar aanleiding van de bouw van de fietstunnels heeft de verkeersveiligheid op deze locatie sterk bevorderd.

Anderzijds moeten we ook durven vaststellen dat in dezelfde periode de wachtrijen en wachttijden in beide richtingen op de Molderdijk aanzienlijk zijn gegroeid. De parallelle woonstraat De Hutten krijgt daarnaast veel bijkomend sluipverkeer te slikken.

Beide situaties leiden dagelijks tot terechte frustraties voor zowel de bewoners als de automobilisten.

Verbetering door betere afstelling
Het gemeentebestuur is ervan overtuigd dat het project van de minister – met name een betere afstelling van de verkeerslichten - tot een aanzienlijke verbetering kan leiden op beide kruispunten.

Overleg op korte termijn
Los van de beslissing over onze kandidatuurstelling hebben ze de lokale verantwoordelijken van het Agentschap Wegen en Verkeer uitgenodigd voor een persoonlijke bespreking van de verkeerslichten op deze kruispunten.