In Herentals laten ze dierenwelzijn links liggen terwijl de Kastelse burgemeester jaagt op wilde kippen. Al vele decennia leven er in het gebied tussen de Berkenlaan en de sportvelden verwilderde kippen. Af en toe paraderen ze in het nabijgelegen park van het Biekenbusseltje. Maar enkele weken geleden ontving de gemeente ernstige klachten over de overlast die ze veroorzaken. Volgens sommige bronnen gaat het om ongeveer 200 kippen en een 5-tal pauwen. De klachten gaan van ochtendlijk lawaai, vernielde bloemperken, leeggeroofde groentetuinen, terrassen die een laagje kippenstront krijgen, brutale kippen die via de openstaande achterdeur naar binnen wandelen, ... Recent zou zelfs een kind zijn aangevallen door een haan.

Vele jaren bleef het aantal kippen op natuurlijke wijze min of meer onder controle. De schatting van 200 verwilderde kippen ligt volgens burgemeester Ward Kennes wat aan de hoge kant, maar hij wil het probleem wel kordaat aanpakken. Daarom heeft hij in de maand september de technische dienst opdracht gegeven om in te grijpen.

Die heeft wel ervaring met het vangen van honden, katten en ratten. Maar op een dergelijke schaal kippen vangen, is toch wel een nieuwe uitdaging. Inmiddels zijn er reeds meer dan 50 kippen gevangen en met behulp van vangbakken wordt de actie verder gezet.