Gemeentelijke basisschool Klim-op in Ginderbuiten breidt uit met drie klassen. De aanpassingswerken komen er om een tekort aan lokalen op te vangen. Als alles volgens planning verloopt, starten de werken begin 2017. De bouwvergunning voor de uitbreiding werd goedgekeurd. Verschillende aannemers krijgen nu de kans een offerte in te dienen voor de werken.

Om het huidige leerlingenaantal in basisschool Ginderbuiten op een comfortabele manier les te laten volgen en om grote klasgroepen eventueel op te splitsen, breidt de school uit met drie nieuwe klaslokalen. Het omvormen van de overdekte speelplaats tot gang, het aanpassen van een stookplaats en bergplaats naar de moderne normen en een extra berging behoren ook tot de aanpassingswerken.

Start werken begin 2017
De gemeenteraad keurde op 24 oktober het ontwerp en bijhorend lastenboek goed. Nog tot begin december kunnen aannemers een offerte indienen voor de uitvoering van de werken. Eind december wordt de aannemer met het beste voorstel geselecteerd. De effectieve werken starten vermoedelijk begin 2017.

Klaar in september 2017
De uitvoeringstermijn neemt ongeveer een half jaar in beslag. Als alles volgens planning verloopt, wil dat zeggen dat de nieuwe klassen in het begin van schooljaar 2017-2018 in gebruik genomen worden.

Gemeentelijke middelen
De werken worden volledig betaald door het gemeentebestuur, zonder tussenkomst van de Vlaamse overheid. De werken worden geraamd op 535.253,17 euro.