Tijdens de gemeenteraadszitting van vanavond is de ere-titel toegekend aan drie schepenen en drie gemeenteraadsleden. Uit het college van burgemeester en schepenen zijn dit Jef Wauters, Maurice Ooms en Jef Van Bael. Met in totaal 18 jaar in het schepencollege heeft Jef Wauters de langste loopbaan in het Hulshoutse schepencollege van de drie. Drie jaar en drie maanden nadat hij schepen werd, namen Maurice Ooms en Jef Van Bael de eed af als schepen, om vanuit die functie vervolgens bijna 15 jaar mee het beleid te vormen.

Jules Scheerens, Louis Van den Broek en Mark Meurrens (postuum) hebben er een indrukwekkende loopbaan in de gemeenteraad op zitten van respectievelijk 42, 30 en 24 jaar.

Op 25 april zet burgemeester Geert Daems enkele schepenen en gemeenteraadsleden in het zonnetje. Voor hun vele dienstjaren in het gemeentebestuur van Hulshout ontvangen zij de titel 'ereschepen' of 'ereraadslid'. De benoeming van ereschepen kan wanneer iemand minstens 12 jaar zetelend schepen is geweest, of 18 jaar raadslid waarvan zes jaar als schepen. Een ereraadslid heeft er minstens 24 jaar in de gemeenteraad op zitten.

Burgemeester Geert Daems: "Het is inmiddels bijna zeven jaar geleden dat de titel van ereschepen of ereraadslid is uitgereikt in onze gemeente. Ik ben er trots op dat ik nu als burgemeester deze eer mag toekennen aan zes mensen die veel voor ons bestuur betekend hebben. Een mooie gelegenheid om hen nog eens hartelijk te danken voor hun jarenlange toewijding."

De zes genodigden worden op 25 april ontvangen in het gemeentehuis voor de uitreiking van de welverdiende oorkonde.