In Herentals is de 17-jarig Valerie Theunis uit Beringen die al een week lang vermist werd, in de Gildelaan door speciale arrestatieteams van de federale politie zondagochtend om 5u bevrijd uit de handen van haar ex-vriend. Het meisje is gezond en wel. Na verhoor kon ze terugkeren naar haar ouders.

Het 17-jarige meisje was sinds vorige week zaterdag vermist. Ze was 's avonds nog een wandeling gaan maken, maar daagde thuis niet meer op. Sinds zondag deed ook haar gsm het niet meer. De ex-vriend van het meisje werd meteen verdacht. De politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo kreeg dinsdag zijn auto in het vizier en zette de achtervolging in. De rit ging richting Lummen en verder naar Schaffen bij Diest, waar de twintiger een granaat naar de politie smeet en ook begon te schieten. De agenten bleven ongedeerd en de jongeman kon ontkomen.

Stationsplein Herentals

Vrijdag hadden agenten van de politie Neteland de witte bestelwagen van Dominique D. aan het Stationsplein opgemerkt. Ze trokken de nummerplaat na en toen bleek de wagen geseind te staan in het onderzoek naar de verdwijning van Valerie Theunis. De federale gerechtelijke politie hield het voertuig en de woning 2 dagen in de gaten en ging zondagochten over tot de actie.

Zondagmorgen om 5u viel een speciale interventie-eenheid van de gerechtelijke politie rond 5.30u binnen in de woning van een vriend van de ex-vriend in de Gildelaan in Herentals.  Het meisje werd bevrijd, ze verkeert in goede gezondheid. Haar ex-vriend en de vriend uit Herentals zijn opgepakt. Uit onderzoek zal moeten blijken hoe de ex-vriend aan al die wapens geraakte.  Er wordt ook nagegaan wat de 2 daders de voorbije week met het meisje uitspookten.

De dader, Dominique D. (25) uit Paal-Beringen is geen onbekende bij het gerecht. Ooit sloot hij een 19-jarig meisje uit Herentals 2 maanden op in een woning in Sint-Truiden. Foto FED politie