Donderdag 27 juli 2017
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

Gevangenisstraffen tot 37 maanden voor op E313 klemgereden autodieven

Geel | Kempen regio | Mol
02.03.2017 - 17.13u
Door: Herman Gezelle

Drie autodieven die in België verschillende autodiefstallen pleegden zijn door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot gevangenisstraffen van 24 tot 37 maanden. De Beringenaar die door het parket als leider wordt bestempeld, moest door de veroordeling van zijn vader voor andere autodiefstallen zelf auto's gaan stelen.

De 24-jarige Beringenaar werd door de opdrachtgevers van zijn vader onder druk gezet om de door zijn vader gemaakte schulden te vereffenen. Samen met een twintigjarige Nederlandse student, die hij als chauffeur gebruikte, had hij het gemunt op wagens van de merken Mercedes en BMW.

De gestolen auto's werden vervolgens in een loods in Geel ontmanteld en vandaaruit werden de onderdelen verkocht. Bij minstens een diefstal ging ook een derde man mee. In ons land sloegen ze onder meer toe in Maaseik, Mol en Antwerpen.

De Beringenaar werd tijdens een poging tot diefstal van een BMW met een codelezer betrapt op de personeelsparking van het Maaseikse Ziekenhuis Maas en Kempen. Na een schermutseling kon de Beringenaar ontkomen en in de wachtende auto van zijn Nederlandse kompaan springen.

Op 2 augustus liep de jongeman echter tegen de lamp. De politie reed hem in een gestolen wagen en de Nederlandse student in zijn auto klem op de E313. Zijn auto werd verbeurd verklaard. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto