Het (Ge)Varenwinkel  blues- en rootsfestival  heeft ook dit jaar weer een brede waaier aan diverse blues- en rootsstijlen voor de echte bluespurist op het programma staan. Ook de muzikale eendagsvlieg die voor de leuke sfeer komt, zal ook aan zijn trekken komen.  Het festival vindt plaats op vrijdag 29 en zaterdag 30 augustus. En indien je niet echt van muziek houdt, dan kun je nog steeds terecht bij de leuke eetkraampjes.

Op de affiche staan enkele knappe namen geprogrammeerd.   Op vrijdag Bluesbones, gevolgd door de nieuwe Boogie Beasts maar ook Igor Prado en zijn band vergezeld van Raphael Wressnig zullen voor de nodige diversiteit zorgen. Hekkensluiters op vrijdag zijn de uit Nashville, TN afkomstige Delta Saints die voor het nodige  vuurwerk zullen zorgen.

Op zaterdag : Jimmy Johnson, The Steepwater Band en de eer om deze editie te sluiten ligt in handen van Lucky & Tamara Peterson.

Koop uw kaarten in voorverkoop via hun website, via Facebook of via één van de vele voorverkooppunten. Noteer alvast in uw agenda: 29 en 30 augustus, afspraak in Varenwinkel (Herselt). Meer info: Keys and Chords - tickets http://www.gevarenwinkelfestival.be/pages/tickets/index.php

Tekst en foto's Alfons Maes / Nnieuws.