De weermaker was zondag de jaarlijkse kerstmarkt in Herentals erg gelegen. De Zandstraat leek zondagnamiddag op de Antwerpse Meir of de Brusselse Nieuwstraat met een massa cadeautjesjagers. De jaarlijkse actie van de Herentalse middenstand waarbij je een wagen van KIA Peeters kan winnen, is daar zeker mee de oorzaak van.

Ook de kerstmarkt was een voltreffer. Het 'serieuze' gedeelte van die kerstmarkt verdient meer bezoekers en we vragen ons af wat bv.Tupperware op de kerstmarkt komt doen. Heel wat bezoekers wandelen wel langs die kerstmarkt,  maar haastten zich naar het gedeelte met kraampjes met drank, haring en andere smakelijke versnaperingen. De meeste uitbaters werden dan ook gedwongen een uur eerder te openen.

Toch is het horecagedeelte op de kerstmarkt een voltreffer. Daar komen de mensen toch voor. Een aantal bezoekers vragen zich trouwens af waarom Herentals net zoals vergelijkbare steden geen meerdaagse kerstmarkt heeft. Volgende zondag is het trouwens opnieuw pakjesdag in Herentals.